Kuřecí salát po indicku

13. června 2014 v 13:06 | Gallilea |  Z kuchyně
32. Mezinárodní kuchyně
6/20
Indie




Po vydatné a opravdu husté polévce minestrone jsem se pustila do druhého chodu, který se taktéž stal odlehčenou chuťovou bombou. I zde musela proběhnout menší obměna ingredienci, protože během nákupu v obchodě po osmé hodině večer se může stát, že zboží se vyprodá a zkrátka není. Nevýhoda pracujících lidí 12 hodin denně. Inu nevadí.
Jako druhý chod jsem zvolila kuřecí salát po indicku. A vůbec jsem se nebála, že by mohl pálit, když jsem se podívala na suroviny, které budu do salátu potřebovat. Příprava salátu je velmi snadná a rychlá, pokud vás přepadne nečekaná návštěva, nebo vás bude hodit mlsná.
Udělala jsem si trochu životního prostoru v kuchyni a na lince a mohla se pustit.
Kuřecí prsa jsem omyla pod vodou a vložila do mikroténového sáčku. Válečkem jsem je vyválela na tloušťku 1 cm. Z obou stran prsa posypala kuřecí tandoori masalou, kterou mi přivezla tchyně ze svých cest po Indii a Číně. Dále osolila a koření vmasírovala do masa. Pánev jsem pokopala olivovým olejem a položila na ni maso. Opékala jsem asi 4 minuty z každé strany. Poté vyjmula z pánve a nakrájela na tenké nudličky. Líbilo se, že se maso nevysušilo a šťáva z něj jen kapala. Docela netypické u kuřecích prsou, které mají tendence se vysušovat.
V servírovací míse jsem skládala propláchnutou rukolu, na kolečka nakrájenou šalotku a podélně nastrouhanou okurku.
Na zálivku jsem použila 2 lžičky kokosového krému rozředěného v 100ml mléka (protože jsem nesehnala kokosového mléko!), přidala do něj kůru a šťávu z jedné limetky a osolila. Do zálivky správně patřily ještě dvě vrchovaté lžíce mangového čatní, ale to jsem neměla a chybělo mi i mango, abych si z něj čatní vyrobila. Každopádně zálivka byla dobrá i bez něj. Zajímavě kysele kokosová a osvěžující.
Na úplný závěr jsem do mísy se zeleným skládala kousky masa, natrhaný arabský chleba (namísto indické placky poppadum), který jsem na chvíli dala do trouby a celý výtvor pokapala připravenou zálivkou.


Ingredience:

  • 3 kuřecí prsa
  • tandoori masala
  • sůl
  • olivový olej
  • 100g rukoly/ lze použít i baby špenát
  • 1 červená šalotka
  • ½ omyté okurky a škrabkou nastrouhané na podélné plátky
  • kůra a šťáva z jedné limetky
  • 150ml kokosového mléka/ nebo rozředěný kokosový krém ve vodě/v mléce
  • 2 placky arabského chleba
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama