Krémová polévka z červené řepy

8. července 2013 v 13:39 | Gallilea |  Z kuchyně
Kapitán se zmínil, že červenou řepu nemusí.
Nemá ji rád.
Zkusila jsem uvařit řepnou polévku.
Zachutnala mu.
A teď ji vyžaduje!



Polévka, která již zaujme svou barvou a i chutí. Vhodná do parných veder, podávání za tepla i za studena. Bohatá jak na živiny, tak na vitamíny. A podporuje zdravé zažívání.

Na polévku mě přivedla máma. Po několika letech, co jsem polévku vařila, jsem trochu měnila postupy a namísto kousků jsem přešla na krémovou konzistenci, která více vyhovuvje Kapitánovi. Říká, že mu vadí kousat řepu - vadí mu ta chuť. A co bych pro něj neudělala.

Takže ze začátku se nemusím mordovat s krájením řepy na drobné kostičky. Řepu jen oloupu a rozčtvrtím. Vhodím do hrnce společně s červenou cibulí, mrkví a paprikou. Zaliji vodou tak, aby všechna zelenina zůstala ponořená. Pro lepší dochucení používám bobkový list, nové koření, hřebíček a kostku hovězího bujonu. Vařím, dokud všechno nezměkne.

Následně scedím přes síto. Vyberu koření a zbytek zeleniny rozmixuji ručním mixérem na kaši. Vrátím červený vývar. A ještě chvilku šlehám.

Nakonec celou polévku dochutím solí, pepřem, oregánem či pažitkou a podávám s kopečkem zakysané smetany.


Krémová polévka z červené řepy

Ingredience:
  • 4 kusy střední červené řepy
  • 1 mrkev
  • 1 červená paprika
  • 2 bobkové listy
  • 4 nové koření
  • 2 hřebíčky
  • 1 kostka hovězího bujonu
  • oregáno/pažitka
  • sůl
  • pepř
  • zakysaná smetana
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eri-cka eri-cka | Web | 8. července 2013 v 20:25 | Reagovat

Vypadá lákavě a zdravě :-)

2 Kapitán Papírového Loďstva Kapitán Papírového Loďstva | 9. července 2013 v 12:10 | Reagovat

Jen po přečtení přízpěvku na ni Kapitán dostal chuť.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama