Kapustové karbanátky

11. července 2013 v 12:24 | Gallilea |  Z kuchyně
Koupila jsem hlávku kapusty.
Nejdříve jsem zamýšlela uvařit polévku, pak jsem si to rozmyslela.
Chtěla jsem vyzkoušet něco, co jsem ještě nekuchtila.
Kapustové karbanátky.



Na internetu je velké množství receptů, jak udělat správné kapustové karbanátky. Málokdy se řídím přesnými instrukcemi a i nyní jsem trochu improvizovala. S masovými karbanátky či plněnými paprikami mám zkušenosti. Nakonec to dopadlo ve stylu "špetku toho a onoho" a.... a čekala jsem na výsledný kritický verdikt!

Z kapustové hlávky jsem otrhala zvladlé a ne moc vzhledné lupení, zbytek jsem vložila do největšího kotle, který jsem v kuchyni našla. Napustila vodu, osolila a nechala vařit, dokud kapusta nezměkla. Samozřejmě kdybych hlávku otrhala na jednotlivé kousky, kapusta by se uvařila rychleji, ale tohle mi došlo později. Mezitím jsem si uvařila malou mističku rýže v ososelné vodě, kterou jsem hodlala použít jako pojidlo.

Jako přílohu jsem vybrala brambory a pro trochu barevnější kontrast mrkev. Brambory jsem na pět minut povařila, aby nebyly úplně měkké. Moje plány zahrnovaly ještě brambory dopéct společně s na kolečka nakrájenou mrkví v troubě. Troubu jsem vyhřála na 200°C. Zapékací mísu vymazala máslem a postupně skládala brambory s mrkví. Vše dostatečně pokryla máslem, aby se nic nepřipeklo.

Uvařenou kapustu jsem obrala a nakrájela na drobno. Ve velké míse smíchala kapustu s rýži, s vejci, řádně osolila, opepřila a doplnila čerstvým oregánem. Na pánvi se opekla cibulka a přidala do karbanátkové směsi. Ve finále jsem přisypávala strouhanku a začala tvarovat karbanátky. Smažily se na oleji do zlatova.

Už zbývalo jediné - perfektně naaranžovat barvy na talíři a mohlo se ochutnávat a vychutnávat. Premiéra se zdařila!


Kapustové karbanátky s pečenými brambory a mrkví

Ingredience:
  • 1 hlávka kapusty
  • 50g rýže
  • 3 vejce
  • 1 velká šalotka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • oregáno
  • 1kg brambor
  • 6 mrkví
  • máslo
  • olej
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama