Česká čína

7. července 2013 v 12:12 | Gallilea |  Z kuchyně
Letem světem
napříč kuchyněmi
až do vzdálené Číny.


Pravidelně se mi opakují chutě - obzvláště na čínské či thajské jídlo - kdy bych se po těhle pokrmech dokázala utlouct. Někdy jsem natolik líná, že si zajdu do bistra pro hotovku a v poklidu teplého domova spořádám celý box. Abych nebyla takový barbar, naučila jsem se jíst i čínskými hůlkami a příbor si beru s sebou i tehdy, když mám v plánu navštívit čínskou restauraci.

A opět se mi sbíhaly sliny, tak jsem se rozhodla pro vlastní potěšení čínu uvařit. Kdo ještě nevařil, nemusí se bát - snadný eintopf!

Ze všeho nejdříve si připravím maso. Kuřecí prsa nakrájím na nudličky a vložím do misky. Zaleju olivovým olejem a přidám asi pět lžic worcesterové omáčky, směs koření na čínu, sůl, arašídy, kterými nešetřím a chilli - mám ráda pikantní. Při svých pokusech jsem se dopátrala, že je lepší arašídy nechat odležet s masem, pak budou přesně tak měkké, jak to dělají v restauraci či bistru. Všechno nechám odležet.

Do osolené vařící vody vhodím tři pytlíky rýže. Pro lepší chuť přidám cibuli a hřebíček. Vařím, dokud rýže nezměkne.

V jedné pánvi se nachystám směs zeleniny na Čínu - používám mraženou - čím barevnější, tím lepší. Smažím na másle do změknutí. Pro lepší barevný kontrast se nebojím použít i čerstvou mrkev, cibuli a papriku nakrájenou nahrubo.

Druhou pánev rozpálím a zprudka opeču maso i s arašídy.

Všechny hotové suroviny smíchám v jednom hrnci a může se servírovat!


Česká čína

Ingredience:
  • 3 kuřecí prsa - lze použít i vepřové maso
  • 3 sáčky rýže
  • 1 mražená směs zeleniny na čínu
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 1 balíček arašídů
  • 5 lžic olivového oleje
  • 5 lžic worcesterové omáčky
  • sůl
  • oříšek másla
  • cibule
  • 4 kusy hřebíčku
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jiří koenek jiří koenek | E-mail | 2. května 2014 v 14:10 | Reagovat

Ani se mi věřit nechce, že na Českou čínu stačí jen inzerované ingredience. Jen magor , by si mohl přát,sojovku (sojová omáčka), česnek a zázvor k ingrediencím přidat.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama