Lehká letní večeře

4. června 2013 v 20:52 | Gallilea |  Z kuchyně
Každý rok se těším na jaro a i léto.
S oblibou navštěvuji farmářské trhy a kochám se barvami, vůněmi, chutěmi a s radostí plním proutěný košík zeleninou.
A protože se domů navracím pozdě a ještě k tomu hladová jako vlk, kombinace těstovin, zeleniny a masa nezatíží žaludek.



Se zvyšujícími se teplotami člověk často zvažuje, co by si dal k jídlu. Obvykle nemívá chuť na něco tučného, smaženého a v mém případě, kdy se přicházím domů kolem desáté hodiny večerní, ani nic složitého na přípravu. Ostatně v jednoduchosti je krása, a pokud se to spojí i s rychlou přípravou, není si na co stěžovat. Takovým příkladem může být i těstovinový salát s křupavou zeleninou a kuřecími kousky.

V menším hrnci jsem nechám uvařit tři vejce na tvrdo. Na další plotnu postavím hrnec s osolenou vodou. Po dosažení bodu varu přidám těstoviny. Na těstovinové saláty snad ani nerozhoduje, zda jsou to penne, vrtulky, kolínka - co dům a špajz dá.

Přípravu masa nechám až na úplný konec, protože na rozpálené pánvi se propeče rychle a nechci, aby bylo vysušené. Mezitím si připravím zeleninu. Malá červená cherry rajčátka přepůlím a vhodím do samostatné misky, kde je zaliji olivovým olejem. Nebojím se soli, ani pepře, jelikož zbytek salátu už dochucovat nebudu. Jestli je možnost, přidávám i na drobno nasekanou bazalku. Krásně rajčata provoní. Pokračuji v krájení okurky. Odstraním slupku a už řežu okurku na stejné kousky. Z papriky odstraním dužiny a i ona skončí na kostičky. To všechno smíchám s rajčaty a nechám pár minut odstát, aby se propojily chutě.

Uvařené těstoviny scedím a zakapu olivovým olejem. Pro případ, že by se chtěly k sobě slepit. Vajíčka na tvrdo nechám vychladit, oloupu a nakrájím stejně jako zeleninu na kostky. Ve velké míse všechno smíchám dohromady a dozdobím nakrájenou pažitkou. A jako pojivo používám cottage sýr či bílý jogurt, záleží, co zrovna leží v lednici.

Na vyhřáté pánví rozpustím kostku másla a přidám kuřecí kousky, které se zprudka opečou. Jen tak maso zůstane šťavnaté. Až chytí zlatavou barvu, přesouvám kousky na talíř, kde je již vychladlý těstovino-zeleninový salát.


Ingredience:
  • 250 g cherry rajčat
  • okurka hadovka
  • 3 papriky
  • 3 vejce uvařená na tvrdo
  • 400 g těstovin
  • pažitka
  • bazalka
  • olivový olej
  • trocha másla
  • 500 g kuřecích prsou
  • cottage sýr nebo bílý jogurt
  • sůl
  • pepř
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama