Rebarborový koláč

12. listopadu 2012 v 11:59 | Gallilea |  Z kuchyně
Co udělat se zamraženou rebarborou?
Přece koláč!
Klasický a s drobenkou.



S rebarborou jsem pracovala prvně. Dostala jsem dva sáčky nakrájené rebarbory, které jsem uschovala do mražáku a po dlouhé době vytáhla, abych si vyzkoušela nový koláč.

Změklé máslo jsem utřela se žloutky a cukrem. Přilila mléko a skrze síto prosela mouku s kypřícím práškem. Vzniklo těsto, které jsem vylila do předem máslem vymazaného plechu. Rovnoměrně jsem jej rozetřela a skládala kousky rebarbory, aby všude bylo dostatek. Zlikvidovala jsem oba sáčky a vůbec toho nelituji. Dobře jsem udělala!

Drobenku jsem uhnětla z másla, polohrubé mouky a cukru. Už v procesu hnětění mě napadlo, že podobně se bude vytvářet i bublanina. Takže tu bych taky ráda vyzkoušela, někdy v budoucnu.

Plech s koláčem jsem vložila do trouby na 40 minut a pekla na 160°C. Koláč nejen vypadal báječně, ale byl i moc dobrý. S Panáčkem jsme se museli hlídat, abychom jej nesnědli na posezení.


Celý recept:
  • rebarbora
  • 90 g másla
  • 1 kypřicí prášek
  • 180 g cukr moučka
  • 150 ml mléka
  • 2 žloutky
  • 250 g hladké mouky
Na drobenku:
  • 90 g másla
  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama