Kapsa s kuřecím a špenátem

11. listopadu 2012 v 11:59 | Gallilea |  Z kuchyně
Panáček dostal chuť na špenát.
Vařila jsem já.
Experiment, který vyšel.
Kapsa z listového těsta plněná kuřecím, špenátem a bramborem.



Snadnější a rychlejší než jablečný závin a princip je stejný.

Kuřecí maso jsem omyla a nakrájela na malé kousky. V misce jsem je posolila, zakápla olivovým olejem a přidala nakrájenou čerstvou majoránku.

Na másle jsem si orestovala cibulky a přidala špenát, po něm sůl, pepř a nakrájený česnek na čtvrtiny. Zahustila jsem vajíčky.

Brambory ve slupce jsem nakrájela na půlcentimetrová kolečka.

Listové těsto jsem si vyválela na dvě nohavice a postupně vykládala bramborem, masem a špenátem. Při balení nohavic jsem použila stejný postup jako u jablečného závinu. Okraje těsta jsem stáhla k sobě a dávala si pozor, aby se nikde nepřetrhlo. Nakonec jsem nohavice pomazala žloutkem, poskládala na plech vymazaný máslem a dala do trouby na 30 minut na 180°C, dokud nohavice nezezlátly.


Celý recept:
  • 500 g listového těsta
  • 500 g kuřecích prsou
  • 500 g špenátu
  • 10 menších brambor
  • česnek
  • cibule
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • majoránka
  • 2 vejce + na potření
  • kousek másla na vymazání plechu nebo použít pečící papír
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama