Pstruh na citrusech

31. října 2012 v 18:59 | Gallilea |  Z kuchyně
Mám ráda komůrní obchůdky, které záměrně vyhledávám. Dávám jim přednost před velkými nákupními centry a supermarkety. Krámky bývají útulné, mají svou atmosféru a sám, byť postarší majitel vás obslouží. Oblíbila jsem si rybí "obchůdek" v Lysé nad Labem. Přišla jsem k pultu a poprosila o dva pstruhy. Pán se usmál: "Počkejte, jdu je vylovit."
Vedle v kleci tři králíci přežvykovali mrkev. Ti byli taky na prodej? Na maso?
Nevím. Králičí nejím.
Trauma z dětství :)



Každopádně takový pstruh má rád máslo a tymián a celkově je to snadný a rychlý recept.

Takže po následné koupeli ryby, aby nebyla tolik klouzavá, jí věnuji masážní (máselnou) proceduru a doladím několika snítkami tymiánu (lze použít i kmín). Pro křupavější kůži je možné rybu poprášit moukou, ale není to nutnost. Já nejsem zastánce křupavých kůžiček čehokoliv.

Na pánvi jsem si rozpustila trochu másla a přidala do něj kolečka citronů a pomerančů. Počkala jsem, až citrusy pustí šťávu a přidala pstruhy. Osmažila z každé strany pěkně do zlatova a mohla podávat (ano, zlomila se mi zadní ploutev).

Škála příloh je rozmanitá - od různých druhů salátů zkombinovaných s barevnou zeleninou po brambory. Rozhodla jsem se pro pečené brambory na másle - zbožňuju je!

Celý recept:
  • počítejme pstruh na osobu
  • máslo
  • tymián, kmín
  • pár pomerančových a citronových koleček
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama